Bunavestire

Bunavestire

LUCA 1:24-38


Iar dupa aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zamislit si cinci luni s-a tainuit pe sine, zicând: „Ca asa mi-a facut mie Domnul în zilele în care a socotit sa ridice dintre oameni ocara mea.”

Iar în a sasea luna a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al carei nume era Nazaret, catre o fecioara logodita cu un barbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria.

Si intrând îngerul la ea, a zis: Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvântata esti tu între femei.

Iar ea, vazându-l, s-a tulburat de cuvântul lui si cugeta în sine: Ce fel de închinaciune poate sa fie aceasta?

Si îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu. Si iata vei lua în pântece si vei naste fiu si vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare si Fiul Celui Preaînalt Se va chema si Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, parintele Sau. Si va împarati peste casa lui Iacov în veci si împaratia Lui nu va avea sfârsit.

Si a zis Maria catre înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu stiu de barbat? Si raspunzând îngerul, i-a zis: Duhul Sfânt se va pogorî peste tine si puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea si Sfântul care Se va naste din tine Fiul lui Dumnezeu Se va chema.

Si iata, Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batrânetea ei si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.

Si a zis Maria: „Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvântul tau!” Si îngerul a plecat de la ea.

  • Cuvant la Bunavestire a Preasfintei Stapanei noastre, de Dumnezeu Nascatoarei si Pururea Fecioarei Maria – din Vietile Sfintilor
  • Acatistul Buneivestiri
  • Cantare de lauda catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu
  • Predica a Sfantului Nicolae Velimirovici
  • Predica a Sfantului Maxim Marturisitorul
  • Predica a Sfantului Grigorie Palama
  • Predica a Parintelui Cleopa

Sa luam aminte la Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu:

La cum a slujit ea Domnului timp de unsprezece ani la Templu, întru smerenie, ascultare si daruire;
La cum a slujit ea Domnului în camara ei din Nazaret, întru smerenie, ascultare si daruire;
La cum întru smerenie, ascultare si daruire a primit Dumnezeiasca Bunavestire din gura Arhanghelului Gavriil.

Lasă un răspuns