Duminica Sfintei Cincizecimi – Sfantul Teofan Zavoratul

Duminica Sfintei Cincizecimi – Sfantul Teofan Zavoratul

[Fapte 2, 1-11; In. 7, 37-52, 8-12]. Savârsitu-s-a iconomia mântuirii noastre ! Se arata de acum roada lucrarii fiecaruia din Ipostasurile Preasfintei Treimi.

din „Talcuiri din sfanta Scriptura pentru fiecare zi din an”, Sfantul Teofan Zavoratul

Ceea ce Tatal a binevoit, ceea ce Fiul a plinit în Sine, Duhul Sfânt a venit acum sa daruiasca credinciosilor; caci mântuirea noastra este „dupa cea mai dinainte stiinta a lui Dumnezeu-Tatal. Si prin sfintirea de catre Duhul, spre ascultare si stropirea cu sângele lui Iisus Hristos” (I Ptr. 1, 2).

Drept aceea, ne si „botezam în numele Tatalui si al Fiului si al Sfântului Duh”, legându-ne sa pazim „tot ce v-am poruncit voua” (Mt. 28, 19-20).

Cei care nu marturisesc Sfânta Treime nu se pot împartasi de lucrarile mântuitoare ale Ipostasurilor Ei si, prin urmare, nu pot primi mântuirea.

Slava Tatalui si Fiului si Sfântului Duh, Treimii Celei deofiinta si nedespartite, Care ne-a încredintat marturisirea despre Sine!

„Parinte Atottiitorule, Cuvântule si Duhule, Fire unita în trei Ipostasuri, mai presus de fiinta si preadumnezeiasca, întru Tine ne-am botezat si pe Tine Te binecuvântam întru toti vecii!”

 

Lasă un răspuns